reSITE 2018 ACCOMMODATE

reSITE Prague's flagship international conference is an annual summit celebrating inspiring design, development and positive impact on quality of life in cities. This world-class event brings together thought leaders, mayors, architects, planners, investors, artists and activists from around the world, across the spectrum of urban development.

23 Days Left

Get in the Mood


reSITE is one of the most important conversations of its kind.
Rob Bole, General Manager, Citylab

"CityLab has been a proud media partner with reSITE in their mission to bring smart, energetic and intelligent conversations about the future of cities. Onstage and in the audience, reSITE brings together the people who are taking the lead in designing our urban environment and creates an atmosphere where we learn, think and dream together. reSITE is one of the most important conversations of its kind"



“I was impressed by the festival, the organization, the atmosphere. My compliments."
Winy Maas, MVRDV

1000+

Guests

50+

Speakers

66%

Decision Makers

70+

Press

7th

Annual Event

#reSITE
2018

This year in Prague we ask - is it time to reconsider what a better city looks like? The tide has clearly lifted all boats over the last few decades of urban development, yet gentrification and rising costs of living pose considerable challenges for city leaders, investors, planners and architects to design a city that works for everyone. As always, reSITE will connect innovators across sectors to find solutions. Prague, centrally located in Europe and the world, offers a unique architectural setting to make new connections, inspire more positive impacts, and find more solutions to improve our lives in cities. Through panel discussions, keynotes, field trips, interactive workshops and tours, again - the event seeks to be a one-of-a-kind experience combining the best ideas in the world from the bottom to the top.

Registration

 Keynotes, lectures, panel discussions, workshops, networking events, tours, field trips 
• Lunch, coffee breaks 
• Conference networking app
*** All students are required to show an ID/ISIC or an official letter confirming their full time student status at the registration desk on a day of the conference.
• Conference design bag 
• Spring launch party 
• Keynotes, lectures, panel discussions, workshops, networking events, tours, field trips 
• Lunch, coffee breaks 
• Conference networking app
• Invite-only VIP Dinner & Party 
• Advance invitation to register for invite-only workshops & B2B meetings 
• Spring launch party 
• Conference design bag 
• Keynotes, lectures, panel discussions, workshops, networking events, tours, field trips 
• Lunch, coffee breaks 
• Conference networking app
• Invite-only VIP Dinner & Party 
• Invite-only VIP Welcome Cocktail 
• Access to VIP and Speakers zone 
• Personalized agenda of meetings 
• Designer gifts package 
• Advance invitation to register for invite-only workshops & B2B meetings 
• Spring launch party 
• Conference design bag 
• Keynotes, lectures, panel discussions, workshops, networking events, tours, field trips 
• Lunch, coffee breaks 
• Conference networking app

Registration for extra, free events coming soon!

Shared Cities Creative Momentum: Workshops

Reinier de Graaf Book Signing

Run with Rojkind

Program

st
st
"The most beloved qualities of our cities have transformed them into luxury goods. Having a ‘right to the city’ begins with housing. That’s where the theme of reSITE 2018 begins.”
Greg Lindsay, Senior Fellow of New Cities Foundation, Guest Curator of reSITE 2018

Wednesday June 13

19:00 / 60 min Mini Living in Maxi Cities | reSITE Salon Oke Hauser, Creative Lead (Mini Living, Munich, DE)
Meet the mastermind of BMW Mini Cooper's new portfolio of residential concepts Mini Living that created sensation at Milan Design Week, Oke Hauser, in a salon discussion with international guests.

Thursday June 14

8:00-9:30 Check your app! Registration, Coffee
9:30 / 15 min | MAIN STAGE Welcome Address Martin Barry (Founder & Chairman, reSITE, Prague, CZ/US)

9:45-11:00 Opening Sessions REGENERATE | MAIN STAGE
Regenerating cities for tomorrow
9:45 / 35 min | MAIN STAGE Keynote Address and Conversation Richard Burdett (Director LSE Cities, London, UK)
10:20 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Louis Schulz (Assemble, London, UK)
10:40 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture

11:00-11:30 Coffee Break

11:30-13:00 Morning Sessions CITIES-AS-A-SERVICE | MAIN STAGE
11:30 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Mirik Milan (Founder of Global Night Mayor Movement, VibeLab, NL)
11:50 / 20 min | MAIN STAGE Conversation with…. Petr Palička (Penta Real Estate, Prague, CZ)
12:10 / 25 min | MAIN STAGE Lecture & Discussion | Live/Work Oke Hauser (Creative Director MINI Living, Munich, DE)
12:35 / 25 min | MAIN STAGE Special Lecture and Conversation Michel Rojkind (Founding Partner Rojkind Arquitectos, Mexico City, MX)
13:00-14:00 Lunch

14:00-16:00 Afternoon Session COLLECTIVES | MAIN STAGE
14:00 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Rafi Segal (Principal Rafi Segal A+U, Professor MIT, Boston, US)
14:00 / 20 min |OPEN MIC STAGE What I've Learned with... Ricky Burdett (Director LSE Cities, London, UK)
14:20 / 25 min | MAIN STAGE Discussion Panel | Inclusion Florian Koehl (Principal Koehl Architects, Berlin, DE )
14:30 / 20 min | OPEN MIC STAGE What I've Learned with... Michel Rojkind (Founding Partner Rojkind Arquitectos, Mexico City, MX)
15:00 / 20 min | OPEN MIC STAGE What I've Learned with Petra Marko (Co-founder Marko + Placemaker, London, UK)
15:05 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Elizabeth Streb (Director of Streb Extreme Action, New York, USA)
15:25 / 35 min | MAIN STAGE Closing Talk Show Michel Rojkind (Founding Partner Rojkind Arquitectos, Mexico City, MX)

Thursday June 14

16:00 / 5 min Ideas Yard Prague | Invitation to the Shared Cities: Creative Momentum Workshops & Trailer Host: Osamu Okamura
16:10 / 30 min | MAIN STAGE Elevation Dezeen Short Film Premier + Q&A Marcus Fairs (Founder & Editor-in-Chief Dezeen, London, UK)
16:30-18:00 Evening Sessions Panel Discussions Shared Cities Ideas Yards | MAIN STAGE
16:40 / 20 min | MAIN STAGE Discussion Panel | Innovative Formats in Reflecting Architecture Marcus Fairs (Founder & Editor-in-Chief Dezeen, London, UK)
17:00 / 30 min | MAIN STAGE Discussion Panel | Sharing Resources, Revitalizing Community Christine Nieves & Luis Rodriguez Sanchez Co-Founders (Proyecto Apoyo Mutuo Mariana, Humacao, PR)
17:30 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture | New Models for Life/Work Darrick Borowski (Creative Director WeWork, New York, US)

16:30-18:00 Workshops Shared Cities: Creative Momentum
16:30 / 90 min Workshop Living Together Florian Koehl (Fatkoehl Architects, Berlin, DE)
The workshop will show examples of Co-ops, the conditions to start it, the rules of commitment and sharing, the moments of conflict and enjoyment and the reason to soon be part of it.
16:30 / 90 min Workshop Oh, you also live here? Networking institutions with neighborhoods Balint Horvath, Samu Szemerey (Hungarian Contemporary Architecture Centre - KEK, Budapest, HU)
Through mapping the institutions and venues of the neighborhood, we will provide a base map upon which groups of players will design programs and schemes that surprise and connect unexpected stakeholders.
16:30 / 90 min Workshop Space Sensation Emese Nanasi, Zsuzsanna Rác (Mindspace, Budapest, HU)
Together we will test some playful and experimental ideas that bring space sensation to a new perspective.

Friday June 15

8:00-9:30 Check your app! Registration, Coffee
09.30 / 15 min | MAIN STAGE Welcome Address Martin Barry (Founder & Chairman, reSITE, Prague, CZ/US)

9:30-11:00 Opening Sessions The City We Want | MAIN STAGE
9:45 / 35 min | MAIN STAGE Keynote Address and Conversation Jeanne Gang (Founding Principal Studio Gang, Chicago+NY+SF, US)
10:20 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Dan Hill (Global Design Studio Leader Arup, London, UK)
10:40 / 20 Min | MAIN STAGE Special Lecture James Law (Founder and CEO, James Law Cybertecture)
11:00-11:30 Coffee Break

11:30-13:00 Morning Sessions A HOME IS NOT A HOUSE | MAIN STAGE
11:30 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Reinier de Graaf (Partner OMA/AMO, Rotterdam, NL)
11:50 / 20 min | MAIN STAGE Conversation with... Erion Veliaj, Mayor of Tirana (AO)
12:10 / 25 min | MAIN STAGE Lecture & Discussion | Interiority Lecture: Dara Huang (Founder, Design Haus Liberty, London, UK)
12:35 / 25 min | MAIN STAGE Special Lecture and Conversation Sou Foujimoto (Founder, Sou Fujimoto Architects, Tokyo, JP)
13:00-14:00 Lunch

14:00-16:00 Afternoon Sessions FROM THE GROUND UP | MAIN STAGE
14:00 / 20 min | MAIN STAGE Special Lecture Matias Echanove (Co-founders, URBZ, Mumbai, IN)
14:00 / 20 min | OPEN MIC STAGE What I've Learned with... Sou Fujimoto (Founder, Sou Fujimoto Architects, Tokyo, JP)
14:20 / 25 min | MAIN STAGE Discussion Panel | Fabrications Dan Hill (Global Digital Studio Leader, Arup, London, UK)
14:30 / 20 min OPEN MIC STAGE What I've Learned with... Jeanne Gang (Founding Principal, Studio Gang Architects, Chicago, US)
14:45 / 20 min | MAIN STAGE Conversation with…. TBC
15:00 / 20 min | OPEN MIC STAGE What I've Learned with... Dara Huang (Founder, Design Haus Liberty, London, UK)
15:05 / 25 min | MAIN STAGE In The Robot Skies Screening & Conversation Liam Young (Architect & Filmmaker; Tomorrow’s Thoughts Today/SCI-Arc; Los Angeles, US)
15:30 / 35 min | MAIN STAGE Closing Talk Show Jeanne Gang (Founding Principal, Studio Gang Architects, Chicago, US)
16:00-18:00 Beers + Book Signing Reinier de Graaf: Four Walls and a Roof

Saturday June 16

TBC Run with Rojkind Michel Rojkind

Speakers 2018

Jeanne Gang

Sou Fujimoto

Michel Rojkind

Dara Huang

Louis Schulz

Reinier de Graaf

Anita Roth

Mirik Milan

Darrick Borowski

Marcus Fairs

Rob Bole

Elin Strand Ruin

Oke Hauser

Erion Veliaj

James Law

Petra Marko

Richard Burdett

Katrina Johnston-Zimmerman

Rafi Segal

Florian Köhl

Dan Hill

Guta Moura Guedes

Matias Echanove

Rahul Srivastava

Indy Johar

Liam Young

Christine Nieves

Ruben Koekoek

Samu Szemerey

Elizabeth Streb

Carlota Rebelo

Tim Maughan

Ian Volner

Osamu Okamura

Greg Lindsay

Martin Barry

Services for Participants

Free transportation with LEO Express

Free kids corner at reSITE

Our transport partner, Leo Express, is offering FREE train or bus tickets on international or national travel to Prague for those travelling to ACCOMMODATE this June. Register for the conference and request your unique promo code at conference@resite.org with "Leo Express" in the subject line.

Offer valid on trips between June 13 and 16, with registration to reSITE 2018 ACCOMMODATE from the Czech Republic, Slovakia, Poland, Germany, Hungary, Austria, and Ukraine.

Leo Express has been supporting reSITE for many years. Why? We are on the same page when it comes to sustainable mobility and integration of other means of transportation including car and bike sharing.

Take your kids to reSITE. We will have a complimentary kids' corner and daycare for registered participants open from 9am - 6pm during the conference. Let us take care of your loved ones while you do what you love.

Children must be at least 6 months old. Please bring a lunch and snacks for your children as food will not be provided.

Related Talks

Why Dreaming Is Essential: Winy Maas

"Don't think in blocks, don't think in buildings. Think in connections only." - Winy Maas

"Affordable housing is today's number one issue." Carl Weisbrod

Carl Weisbrod offered inspiration for any city, including Prague: "Right in the zoning plan, we determined that at least 25 to 30 percent of newly built dwellings must be considered ‘affordable.’

Innovation, Paris Style

Jean-Louis Missika, Deputy Mayor of Paris discusses the on-going, 5-year project supporting Paris including the "Reinventer Paris" contest.

How Small Should a Livable Apartment Be?

Mimi Hoang from nArchitects spoke at reSITE 2016 about micro-units and affordable housing.

Venue

Forum Karlin

Pernerova 51
186 00 Praha 8 - Karlín
Czech Republic

By Walk or Bike


You will enjoy walking through the Karlin district. It takes only 5 to 10 minutes from the nearest metro station or tram stop. Biking is also an option. We always provide bike racks and there are a couple of bike sharing options in Prague.

By Public Transport


Public transport is by far the most efficient way to get around Prague. Closest metro stop to Forum Karlin is Krizikova (Yellow line) and tram stop Krizikova situated in Sokolovska street (tram number 3 and 8).

By Taxi,
Car


We do not recommend you to use your own car.

Premium Partner

Auspices

Adriana Krnáčová, Mayor of Prague

Organized as part of the project

Main Sponsors

Sponsors

Venue Partner

Hotel Partner

Annual Dinner and Party Partners

Transportation Partner

Design Partner

With Kind Support

Main Media Partners

Media Partners

Sign-up to get your monthly portion of good news, invites and exclusive offers

Events Library

This site uses cookies to provide better service, and traffic analysis. By using this website you agree.

OK